Όλοι αυτόν τον καιρό θέτουν στόχους για την νέα χρονιά. Είναι σημαντικό να θέτουμε στόχους, ακόμα πιο σημαντικό είναι να πετυχαίνουμε αυτούς τους στόχους και να προχωρούμε σε μεγαλύτερους. Αν οι στόχοι που θέτεις φέτος είναι οι ίδιοι στόχοι με πέρυσι και πρόπερσι, τότε μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά. Αν θες φέτος να έχεις ελπίδες να πετύχεις τους στόχους σου συνέχισε να διαβάζεις.

Πρώτο

Θέσε μεγάλους στόχους, σχεδόν τρελούς. Αν ο στόχος σου δεν σε ενθουσιάζει δεν σε κάνει να χοροπηδάς πάνω κάτω μόνο με την σκέψη ότι θα τον πετύχεις, τότε δεν έχεις θέσει αρκετά μεγάλο στόχο. Ο στόχος σου είναι κάτι που θα σου δώσει δύναμη όταν θα έχεις κουραστεί, όταν δεν θα θέλεις να σηκωθείς το πρωί ή όταν δεν θα θέλεις να πας στην δουλειά ή στην προπόνηση, τότε θα σκεφτείς γιατί τα κάνεις όλα αυτά. Αν ο λόγος – ο στόχος σου – είναι να χάσεις 2 κιλά ή να βγάλεις 30 ευρώ παραπάνω τότε πολύ πιθανόν να μην σηκωθείς καν από το κρεβάτι ή να πάρεις ρεπό απ’ την δουλειά σήμερα. Αν όμως ο λόγος είναι ότι το 2018 θα φτάσεις στην καλύτερη φυσική κατάσταση της ζωής σου, όσοι σε δουν μετά από καιρό δεν θα το πιστεύουν και θα τους κάνεις και αυτούς να θέλουν να πετύχουν τους δικούς τους στόχους, τότε μάλλον δεν είσαι και τόσο κουρασμένος, μάλλον μπορείς να σηκωθείς, μάλλον θέλεις να πας και σήμερα για δουλειά.

Δεύτερο

Ο στόχος είναι πολύ βασικό όπως και η επιθυμία να πετύχουμε κάτι όμως, τίποτα δεν γίνετε χωρίς δράση χωρίς πράξεις. Πρέπει να έχεις ένα πλάνο ένα σχέδιο προς εκτέλεση που θα σε οδηγήσει στον στόχο σου. Ο στόχος είναι το “ΤΙ” το σχέδιο είναι το “ΠΩΣ”. Επίσης όταν δεν θα έχεις όρεξη ή δύναμη ή αντοχή ή θέληση, απλά κοίτα το σχέδιο σου και απλά συνέχισε να το εκτελείς. #nomatterwhat

Τρίτο

Υπομονή. Μην νομίζεις ότι επειδή αποφάσισες να δουλέψεις στον στόχο σου και σχεδίασες ένα αποδοτικό κατά την γνώμη σου πλάνο, την επόμενη εβδομάδα ή μήνα θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Ο χρόνος και η προσπάθεια που υπολογίζεις ότι θα σου πάρει για να πετύχεις αυτό που θέλεις είναι 10 φορές λιγότερος από αυτό που πραγματικά θα σου κοστίσει. Οπότε αν νομίζεις ότι σε 1 μήνα θα είσαι εκεί που θέλεις, σκέψου 10 μήνες. Αν νομίζεις ότι θα κουραστείς ή ότι θα πεινάσεις μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, ετοιμάσου να πεινάσεις 10 φορές περισσότερο.

Τέταρτο

Καινούριο σχέδιο όχι καινούριος στόχος. Έστω ότι θες να χάσεις 10 κιλά. Ωραία έχεις τον στόχο σου φτιάχνεις και ένα πλάνο με προπόνηση και διατροφή και αρχίζεις να το εκτελείς, μετά από λίγο καιρό έχεις χάσει 5 κιλά, όμως έχεις σταματήσει να χάνεις βάρος και δεν πέφτει άλλο η ζυγαριά. Κάποιοι θα πουν: ε εντάξει μωρέ από εκεί που είχα 10 επιπλέον κιλά τώρα έχω μόνο 5 άρα είμαι καλά ας σταματήσω εδώ. Δηλαδή κατευθείαν μειώνουν τον στόχο τους στο μισό. Ξέχασαν γιατί ξεκίνησαν όλοι αυτή την διαδικασία ξέχασαν ότι για να είναι υγιείς και ευχαριστημένοι είχαν πει ότι θα χάσουν 10 κιλά.Έφτασες στα 5 κιλά και τώρα το σχέδιο σου έχει σταματήσει να δουλεύει γιατί δεν χάνεις άλλο βάρος, ΩΡΑΙΑ. Καινούριο σχέδιο: μάλλον πρέπει να κάνεις 3 αντί για 2 χιλιόμετρα τρέξιμο το πρωί ή πρέπει να μειώσεις τις σοκολάτες από 3 φορές την εβδομάδα σε 2 φορές. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό εφόσον αυτό που κάνεις τώρα έχει σταματήσει να δουλεύει.
Αυτά είναι μόνο μερικές σκέψεις που θέλω να κάνετε αν πραγματικά θέλετε να πετύχετε κάτι το νέο έτος. Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία, κάθε όνειρο σας να γίνει πραγματικότητα!
PR